Gostujuće predavanje prof. dr. Hannesa Granditsa i Okrugli stol: Southeast European Studies

U petak 11. ožujka 2022. od 12.30 do 15.30 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održano je se predstavljanje novog diplomskog studija Southeast European Studies, u sklopu projekta “Izazovi za društvene i humanističke znanosti: novi studiji i sustav kvalitete Filozofskog fakulteta u Zagrebu.”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Program je započeo u 12:30 sati uvodnim gostujućim predavanjem prof. dr. Hannesa Granditsa (Humboldt University, Berlin) pod naslovom “Trends in Southeast European Studies: a Perspective from Berlin” preko platforme Microsoft Teams.

U 14 sati započeo je okrugli stol „Studiji Jugoistočne Europe u Zagrebu“ na kojem su sudjelovali prof. dr. sc. Dejan Jović (Fakultet političkih znanosti, Zagreb), prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina (Odsjek za povijest, Filozofski fakultet, Zagreb), izv. prof. dr. Dragan Bagić (Odsjek za sociologiju, Filozofski fakultet, Zagreb), prof. dr. Nevena ŠkrbiĆ Alempijević (Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, Filozofski fakultet, Zagreb) i izv. prof. dr. sc. Vjeran Kursar (Odsjek za povijest i Katedra za turkologiju Odsjeka za hungarologiju, turkologiju i judaistiku, Filozofski fakultet, Zagreb).

Cijeli program mogao se pratiti putem platforme Microsoft Teams.